Verzorgingsproducten? No way!

Verzorgingsproducten? No way!

Heel af en toe kreeg ik weleens de vraag van klanten of ik ook verzorgingsproducten zou aanbieden. Mijn antwoord was zeer direct en kort: neen.

Waarom niet? Eigenlijk heb ik al mijn ganse leven, sinds mijn puberteit, last van een zeer onrustige huid en cystische acné. Ik ging al meermaals naar artsen en dermatologen en zocht zelf naar zogenaamde oplossingen. Het resultaat was eigenlijk dat mijn huid uitdroogde waardoor er tijdelijk een verbetering zichtbaar was. Maar daarna kwam het nog erger terug… en mijn huid was nog meer uit balans.

Ik ben jaloers… Ja, echt waar, ik ben zo jaloers als ik sommige vrouwen (en zelfs mannen) zie met die egale perfecte huid. Dát wil ik al zo lang en ik zou er de wereld voor geven. Want ik voel mij onzeker als die acné weeral eens superneig de kop opsteekt. Dan moet je net naar een feestje of avondje uit met vrienden en worden er foto’s genomen... Ik verdoezelde dan met foundation (wat ik niet zo vaak gebruikte omdat het mijn problemen de dag erna leek te verergeren)…

Niet zo heel lang geleden ging ik mij meer gaan inlezen over de huid en ook de werking van de barrière functie van de huid. Alles wat ik tot op dat moment probeerde hield nog rekening met de klassieke opvatting van de huid. Een nieuw inzicht is dat het microbioom van je huid ook zeer belangrijk is. En hier stootte ik dus op ESSE.

Eigenlijk had ik nog nooit naar alle ingrediënten op de producten gekeken… Ik wist niet precies wat er allemaal in zat en welke werking welk ingrediënt had… Het is ook telkens een ganse waslijst… Ik zie mij al staan in de parfumerie of bij de apotheek… 😉.

Wat bleek… er was 1 iets wat ik nog nooit had geprobeerd… Ik had nog nooit pure natuurlijke organische verzorgingsproducten geprobeerd.

Guess what!? Het was het proberen waard 😊! Deze middag ging ik aperitieven met vrienden en kreeg ik zowaar een compliment dat mijn huidje er echt stralend uitziet…  

Lieve groetjes,

Annelies | Summer Shape

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.