'Retinol uit de natuur': Bakuchiol Serum is de nieuwste lancering van ESSE Skincare

'Retinol uit de natuur': Bakuchiol Serum is de nieuwste lancering van ESSE Skincare

Als het gaat om antiverouderingsingrediënten in huidverzorgingsproducten, zijn retinoïden al tientallen jaren de gouden standaard – ondanks de bijwerkingen. Maar nu zorgt Bakuchiol voor een revolutie in de sector door consumenten een alternatief ingrediënt aan te bieden, zonder de risico's.

WAT ZIJN DE RISICO’S VAN RETINOL?

Retinol is een vorm van vitamine A en wordt vaak gebruikt bij antiverouderings- en anti-acnebehandelingen. Maar ondanks veelvuldig gebruik brengt het wel risico’s met zich mee. De Europese Commissie heeft zojuist ontwerpverordeningen geïntroduceerd om de wettelijke status van retinoïden te wijzigen, wat betekent dat het gebruik ervan in de toekomst sterk zal worden beperkt.

Risico's geassocieerd met retinol zijn oa.:

  • Droogheid door de verminderde talgproductie die nodig is voor een gezonde huidfunctie;
  • Jeuk en zelfs stekend gevoel;
  • Lichtgevoeligheid die gebruik overdag onmogelijk maakt;
  • Bezorgdheid dat retinoïden de ontwikkeling van kankerlaesies versnellen.

WAT IS BAKUCHIOL?

De afgelopen jaren is Bakuchiol verwerkt in huidverzorgingsproducten, ter vervanging van retinol als het belangrijkste antiverouderingsingrediënt. ESSE loopt voorop in deze beweging, met Bakuchiol in zijn anti-acnebehandelingen, Clarifying Oil en Clarifying Spot Corrector. De lancering van het Bakuchiol Serum is de eerste stap van het merk naar Bakuchiol voor antiverouderingsbehandelingen.

Bakuchiol, niet te verwarren met babchi-olie, wordt gezuiverd uit de zaden van de Psoralea corylifolia, een plant die voorkomt in Oost-Azië. Babchi-olie is een ongeraffineerde zaadolie die op zichzelf enkele toxiciteitsproblemen heeft. Het zuiveringsproces is van cruciaal belang en Esse test elke batch met nucleaire magnetische resonantiespectroscopie om een ​​optimale gezondheid te garanderen. Bakuchiol is een zuivere stof die goed wordt verdragen, waardoor het geschikt is voor de gevoelige huid.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN BAKUCHIOL?

In een behandelingsstudie vertoonde Bakuchiol identieke verbeteringen als retinol op vlak van antiverouderingseigenschappen, zonder de nadelige bijwerkingen.

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat Bakuchiol de expressie verhoogt van genen die collageen en elastine produceren – eiwitten die essentieel zijn voor het verbeteren van de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Studies hebben ook aangetoond dat Bakuchiol de expressie verhoogt van genen die verantwoordelijk zijn voor de productie van aquaporinekanalen om de waterbalans in stand te houden.

Van Bakuchiol is aangetoond dat het de collageen- en elastineproductie verhoogt, wat resulteert in een verhoogde stevigheid en elasticiteit, wat leidt tot een vermindering van de rimpeldiepte, opmerkelijk vanwege de anti-verouderingseffecten.

Bakuchiol presteerde vergelijkbaar met retinol bij het verminderen van hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken.

De ontstekingsremmende activiteit van Bakuchiol vermindert ontstekingstriggers voor melanocytactiviteit.

De fotostabiliteit van Bakuchiol betekent dat het veilig is voor UV-blootstelling en een eerste keuze voor het verbeteren van fotoveroudering.

HOE ZIT HET MET HET BAKUCHIOL SERUM VAN ESSE?

Het nieuwste Esse Bakuchiol Serum bevat naast de krachtige antioxidant Bakuchiol ook Aloë Vera-bladextract, dat de huid beschermt, hydrateert en kalmeert. Bovendien bevat dit serum ook Jojoba-zaadolie die de elasticiteit van de huid verbetert, rimpels vermindert, hydrateert, verzacht en een ontstekingsremmende werking heeft op de huid.

Het ESSE Bakuchiol Serum kan aan uw dagelijkse huidverzorgingsroutine worden toegevoegd om de antiverouderingseffecten te versterken.

Gebruikers van ESSE Resurrect Serum of ESSE Clarifying Oil hoeven geen extra Bakuchiol Serum aan te brengen, omdat beide producten al Bakuchiol bevatten.

ESSE’s Bakuchiol Serum moet tweemaal daags worden aangebracht op het gezicht en decolleté, na het reinigen en vóór het hydrateren.

 

Bron: ESSE Skincare

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.